a journey of a starless night

serene. tranquil. peaceful.

semalam classmate aku kawen

SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK QMAR & KHAI

aku x pegi..
sebabnya??
aku bangun tengah hari
bila aku tengok bilik semua orang, diorang dah pegi
aku kena tinggal
aku terkilan x dapat tengok dia kawen walaupun xde sanding
ish..
aku memang kawan yang x bagus
sila jangan kawan ngan aku
nanti masa aku kawen agaknya xde orang nak datang
xpe..aku x kawen dalam masa terdekat
mungkin masa umur 30 atau lebih atau x kawen langsung

xde ke orang nak amek gambar aku cantik2??...




(baru lepas baca blog wedding photgrapher)



captain hook





3 fairies





donkey


xtau nak panggil pe


red riding hood
genie


mother of earth


jack sparrow

tadi afif call
lama x dengar khabar dan suara dia
hehe

ajak lepak sebab yang lain2 ada kat situ gak
diorang dah abes belajar dan tengah cuti sakan
aku jeles

nanti la eh aku call ko bila aku balik
aritu x sempat jumpa

last night, we were having 6th PPSG graduation night and annual dinner at renaissance hotel
me and my team went there at 10am even the event started at 8pm


we set up the stage, packed goodie bags, rehearsed performance, and et cetera et cetera
i even learned how to control the lighting. one thing i never did before


i love the backdrop
when we asked about the measurement, the person in charge told us it is 16" x 8"
i was thinking at that time, if we printed it out according to her measruement, the thing was not enough to cover the entire wall
so we thought the admin simply didn't allow us to have one big backdrop pasted on their wall
it would be better if we could print a larger version

there were things that i did not satisfy me but i would rather keep them to myself
(macam mana la dada aku x sakit kalau semuanya simpan dalam je...)

we were given 2 rooms from the motel management
one for girls and one for guys
yang x best nya, dapat bilik lambat tapi kena keluar pukul 7
cam haram jek


grabbed the oppurtunity to pose with our backdrop before the event started
and the mushrooms were cute
i was supposed to dress like a grecian goddess
but somehow i was not
i don't have accessories (olive hairband. golden bangles, goldchain belt, white inner shirt, gladiator heels or t-bar sandals, contact lenses and all..)
simply because i don't have budget for that and i couldn't find time to look for them
rugi2...
by the way, i was barefoot the entire day
yup, that's true



jack sparrow versus not so hera
:P

during the event, many things happened beyond my control when supposedly they were under my supervision
damn!!!
i was disappointed with myself
like sooooo disappointed....

the event ended at 11pm, like we planned
the dean and deputy dean congratulated us for organizing the event
i told them there were many flaws but according to them, no, they didn't realize the flaws
this one, i should check with other people as well

we took pictures like crazy
yelling and shouting and laughing like nobody's business :P

when we got back, it was past 1am
i slept soundly through the night which made me missed class this morning




more picture on my facebook album :)









iryna was here last 2 weeks
we brought her to nasi ulam at PC
aku sukeee~~~

here are what we ate
miahahahaha :D



ulam ulaman yang diambil secara tamak
tapi habis tau....


budu ngan tempoyak
heaven~~



ikan keli goreng and ayam goreng
both were crispy
ikan keli tu terpatah dua
kalau aku amek sekor, kena pakai 2 pinggan
bayangkan jela betapa besarnya ikan tu...



my serving
ada sayur masak lemak
pun sedap gak




ada order sirap selasih sejag
basuh tekak lepas makan pedas (walaupun x pedas sangat macam dulu...)

total = RM22

puas ati aku
:D






last week, we went for kain hunting
it's for our costumes for graduation night
bersungguh2 kitorang buat costumes



pemilihan kain2
actress, publicist, stage manager


uncle potong kain
kitorang mintak kurang harga lagi
uncle jadi pening
xD



hasil pemilihan kain2
banyakkk duit kitorang kuar



ribbons~~
x beli pun
tengok je....


hasil akhir kain hunting

this was my old room
it's a mess
i don't like the dirty wall
nape la orang sebelum aku suka tepek2 gam kat dinding


sepah yang amat
memang anak dara pemalas



tengok bawah katil
ada banyak kotak berisi notes dulu2 yang aku sayang nak buang


nota lama yang aku bind cantik2
sayang nak buang
tapi buang gak akhirnya sebab bukannya aku pakai lagi pun


textbooks dalam kotak yang diangkut ke bilik baru


it took me one whole week to move into new room. kenapa??

first, sebab masih ada kelas yang selalu buat aku kepenatan bila dah petang

second, sebab bilik lama kat 2nd floor

third, sebab aku susah nak bernafas lepas terdedah kepada habuk yang banyak semasa mengemas (ayat skema) dan badan jadi x larat. semput seyh....sempit dada aku

fourth, sebab aku memang malas


keadaan bilik baru?
ok la..agak berpuas hati
sebabnya?
bilik kat first floor
dekat dengan tangga
dekat dengan toilet
dekat dengan pantry
dekat dengan water cooler
kipas pun laju
yang x bestnya, banyak habuk sebab bilik tepi jalan
x kesah la..

first..i misplaced my purse and lost it
contents--> IC, driving license, ATM cards,matric card, discount card, PADINI card, traveling card and of course cash

only realized i didn't have my purse with me while i was in the clinic
plan is, to ask pak guard tonight

at 9pm, together gether we rehearse

tomorrow morning, we have ortho SGD
blerrghhh~~

at dewan murni right now
rehearsing for graduation night
it's next week
damn scary...

x dapat nak call patient untuk esok
camne ni?....

ceritanya, aku,kak bai, ida, huda n naliny keluar ke KB arini
kami pergi dengan misi nak cari barang2 untuk buat costumes

mula2 sekali pergi ke kamdar
perut masing2 dah start lapar sebab waktu tu dah pukul 12
cepat2 pilih kain (yang paling murah)
aku n kak bai la yang beria pilih kain
seronok pulak
macam nak raya :P

then, we headed to kedai kain opposite to mydin
traffic was heavy made me parked our car far, far away *blerrghh*

berjalan di bawah terik mentari sambil perut menyanyikan keroncong
*sabar...sabar*

kedai pertama, pilihan tak menarik dan harga pun mahal
orang yang jaga kedai duduk di luar premis sambil menghisap rokok
apabila dia nampak kami semua hendak ke kedainya, dia menghembus asap rokok ke arah aku yang alah dengan asap dan habuk
aku benci itu
kitorang masuk kejap je, pastu blah
x selera aku nak membeli kat kedai dia

pergi pula ke kedai sebelah
yang layan kami ialah uncle tua yang kami buli dengan bargain harga kain yang telah diberikan diskaun
sorry uncle :)
banyak gak kain yang kitorang beli
dan memang lama kitorang lepak kat situ
*sebab ada aircond. kat luar tengah panas terik*

then, we had our lunch within that area
nasi ayam and carrot susu costed me rm5.50
sedap!

kak bai mahu ke nagoya untuk meneruskan misi mencari kain
kat sini, kami singgah x lama

dari nagoya kami ke tesco
ida dan huda beli tiara mainan untuk kostum mereka malam itu
menarik pula
harganya? -->rm1.90
hehehe

sebelum balik ke hostel, singgah kedai hardware untuk beli dawai
nak buat apa??
ada la.....

kami kepenatan tapi aku x sabar nak tengok hasilnya nanti
:D

let's pray that my dear friend is going to be okay

and i hope that our dinner is a success

dapat msg dari patient
dia orang siam
aku cam susah nak explain pape kat dia sebab dia susah nak paham
jadi aku x banyak la sembang (macam la aku sembang sangat dengan patient lain :P)
buleh pulak dia kata orang melayu ni baik2 terutamanya aku
aku confused...

i flunked my exam
and i i learned my lesson
enough said

semalam pergi kb mall
ikut dama n farha cari hadiah untuk patient

tetiba nampak seorang lelaki
aku tengok jam-->8.30pm
dan dia pakai sunglasses
aku rasa cam nak lempang jek
malam2 pun pakai spek hitam ke? dalam bangunan lak tu




sebelum tu, aku beli popcorn
makan sambil jalan dalam pacific
tetiba aku tertumpahkan popcorn tu masa nak angkat barang permainan
dan aku pun sapu dengan kaki masuk ke bawah rak
hahahaha
x lama pastu ada makcik sapu sampah
dan aku terus blah pergi section lain :P

semalam makan kat kedai uncle


pinggan sebelum makan
ada papadom, kentang goreng, ayam kari (kot), sambal masak merah uncle yang sangat merah tapi kaw dan kicap
owh..ada air tin cincau
sumernye rm5.50


pinggan selepas makan
hahahaha
licin~



masa kat umah, ibu teringin nak makan tomyam
kami merantau selama 30 minit untuk pergi ke penerok
nama tempat tu, restoran mandella
promote soh vote Akim dalam AF sebab akim tu anak sedara tuan punya restoran
xde maknanya aku nak vote :P


pinggan sebelum



sotong goreng tepung
kecik2 sotong tapi crunchy
dan banyak
sedap!

sayur chap chai
biasa2 je...



tomyam campur
udang dia besar2 ko
ada banyak lak tu
aku kira2 ada la dalam 10 kot
fresh lak tu
puas ati makan tomyam dia
best!


pinggan selepas makan
licin gak
hahaha
xD


total: RM32
(aku rasa murah gak la..)

bangun pagi ni terus rasa sakit leher dan belakang
sebabnya, tidur pada posisi yang salah malam tadi
sampai sekarang rasa sakit lagi
adeh~~

tapi bukan tu yang nak diceritakan
pagi tadi masa turun tangga dari bilik, aku jadi terkejut
mata aku dihidangkan "breakfast" yang menarik

seorang lelaki yang tough memakai turtleneck sweater kaler hitam, baseball cap, 3/4 corduroy pants dan sneaker memandang ke arah aku yang sedang turun tangga
terkejut aku sebab asal lak ada lelaki dalam blok perempuan kan?
adalah dalam 10 saat kitorang saling memandang *chewahhh*, dia pun berjalan ke first floor
dan aku pun teruskan perjalanan ke kelas





i'm breathless. really need oxygen supply. and i'm serious

pagi tadi tertidur pukul 5.30am ketika sedang menonton House MD
dan tersedar pukul 7am
sempat juga bermimpi dalam tidur yang singkat itu

siapa yang aku mimpikan?
zahiril adzim dan wan ellyas
actors MERAH PUTEH

terkebil-kebil aku bila bangun dari tidur
kenapa aku mimpikan diorang?
siap ada scene nanges2 lagi
apakah????

i was eating burger while watching House MD
watched 2 episodes and both episodes had colonoscopy done for investigations

eating and seeing the bowel
hahaha

gross

siap pack 1 beg lagi
locker dah kosong
nak clear kan bookshelves lak




mcm buat live blogging lak :P

kena pindah bilik
admin nak cat bangunan buruk ni
leceh tul..
:P

dah siap pack 1 beg
rehat jap
hehe

Go ahead just leave, can't hold you, you're free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, 'cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt?

You think I don't know you're out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold, you say it ain't so
You already know I'm not attached to material

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love

Yeah, what did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that's not me
Go 'head, keep the keys, that's not what I need from you

You think that you know
(I do)
You've made yourself cold
(Oh yeah)
How could you believe them over me, I'm your girl

You're out of control
(So what?)
How could you let go?
(Oh yeah)
Don't you know I'm not attached to material?

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I give you, take it away
(Uh, uh huh)
You think material's the reason I came
(Uh, uh huh)

If I had nothing would you want me to stay
(Uh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
(I'm taking back my love)
Ooh, my love

i think enrique iglesias is sexy

*wink*wink*

i am an eater
i eat a lot
i constantly search for something to eat

for instance, yesterday
i went to my neighbour's house
mother asked me to give her sugar because she was having tahlil at night
i lingered with the family
played with her almost 3 year old son, muhammad
that tiny guy is a joker
and he is adorable
i miss him so much
that's one of the reason i wanted to go home so badly :)

seronok sembang dengan budak kecik baru pandai cakap kan?
macam tu la seronoknya sembang dengan muhammad
biarpun x paham pebenda yang dia cakap, tapi layankan jela
wonderopet,wonderpet! "kami datang"
apa yang penting? "kerjasama"
dia xtak tau buaya, tapi tau crocodile
dia xtau monyet, tapi tau monkey
dia xtau kereta, tapi tau car
dia xtau kasut, tapi tau shoes
budak2....

dia yang sambut aku kat pintu, "kak long, acuk arr.."
geram tau ini budak
"malam ni kak long nak balik"
"nak itot"
"mana buleh..sape nak jaga muhammad nanti?"
"kak long arr.."
alahai....

terkeluar topik rupanya
nak cite pasal banyak makan kan?
ok..
had lunch with them
kari ayam, ikan goreng, sambal belacan

tak lama pastu, balik la umah
sekali mak aku masak daa...
lauk pe?
simple yang amat
ikan masin dengan telur mata masak kicap
aku pun amek pinggan, bubuh nasi, makan depan tv
asalkan mak yang masak, lauk pape pun best

transit umah makcik aku sebelum ke larkin
eh eh..ada mee goreng la..
aku pun makan mee goreng 2 pinggan
dengan teh o panas
hahahaha

bloated perut aku
huhuhu

sesampai di larkin
terus jadi mabuk bila nampak bas
pergi cari iced lemon tea
konon2 nak hilangkan loya

deyy~~
aku dah lama x naek bas 12 jam
pening pale ila naek bas
huk3

dan aku pun tido sepanjang jalan ke kb...

went to salon and did facial
pampered myself
even money-less
:P

brought along my sister to salon
since we were the only customer, the hairdressers did experiment on my sister
and we chatted
i even asked them to style my hair
even we were not going anywhere after that

mungkin aku akan jadi regular customer kat situ
sebab dia macam dah hint2 soh buat hair treatment kat situ
personally, aku pun diorang
dia soh aku rebonding
aku cakap, "xnak la..i x suka rambut lurus" :P

the next day, while waiting for my sister to straighten her hair,i went to spa and did facial
itu first time kot :P
sakit seyh masa dia kuarkan white head
eerrghhhh!!!!

instant decision
i would be home for 3 days
*thankful*

bought ticket for tuesday night at 8pm
all journeys to jb are at 8pm
nak x nak, kena rush gak

i had meeting before that
graduation night meeting
finished at 6pm
i rushed back to my room to take shower
asked this fella to send me to langgar
thanks dude ;)

once i got myself on the bus, i quickly unwrapped my zinger burger
and slowly enjoyed my food
done with that, i fell asleep
hehe

i slept all the way from kb to jb
didn't woke up to stretch my muscles
the driver had to awake me from my deep sleep when we arrived larkin
hahaha

reached home, i realized my legs were swollen
and they were hard as cold meat
that night, i showed my legs to mother
dengan dia sekali terkejut tengok kaki bengkak camtu
dengan bijaksana, ibu suruh aku tidur biar kaki lagi tinggi dari kepala
the next morning, jadi normal semula :D
aku dah takut kot2 jadi DVT
huhu

aku xleh nak tido malam tadi
exam punya pasal la ni...
kejap2 terjaga, kejap2 terjaga
kul 5.30am lagi aku dah bangun
pale aku pening pagi2 buta lagi
uuhhhh~~

dah informed patient aku ahad lepas yang dia kena datang awal pagi ni untuk exam
dia pesan soh ingatkan dia semula pagi ni
aku pun anta la SMS kat dia dalam kul 6.45am pesan sih datang kul 8.15
hahahaha
awal nak mamposs kot~~

around 7.45am, aku dah gerak pegi klinik
kemas2 la pape yang patut
dalam kul 8.15 tu, aku call patient
buleh pulak wife dia angkat, marah2
dia kata, "pakcik pegi anta santan.asyik tepon je.."
aku takut seyh ngan wife dia ni..
tunggu jela kat depan klinik tu..

exam start kul 8.30
8.45am patient x sampai2 lagi
aku dah rasa nak nanges
nak call lagi, x berani
takut kena marah

around 9am, examiner soh aku tukar patient lain
dia kata sampai bila nak tunggu
aku pun iyakan jela

baru nak start, patient aku sampai
patient ida lak x sesuai nak buat exam sebab takut kena buat RCT
tukar patient ngan ida
ida amek patient baru aku, aku amek pakcik tu
kelam kabut aku
huhu

so, how's your exam? (bak kata zul)
ntah la ek...x berani nak kata pape
clinical exam ni, bila examiner dah mula bagi hint banyak2, maknanya markah kena potong la tu
xpe2..janji ko buat betul
(nak sedapkan hati je ni..)

aku sempat la siapkan semua tu dalam 2 jam
lama koo patient aku bukak mulut
kesian pulak aku rasa
maaf ye pakcik...

patient dapat honorarium dari school
aku sebok2 la berterima kasih kat patient
tetiba ada lecturer ni, "eh, pa'a pass ke dok sebok terima kasih ni?"
"ala, doktor ni....biarla.jangan la takutkan saya"

aku breakfast pagi tadi makan roti kosong 4 keping ngan hot nescafe
pukul 10.30am, aku dah start rasa lapar sangat
tangan aku terketar-ketar pegang light cure masa nak bubuh lining
aku pun xleh nak control tremor tu
huhu

plan nak buat simple slot cavity pun x jadi
examiners soh extend
banyak sound structure aku buang
sayang la pulak buang banyak2
(padahal aku yang malas nak buat lubang besar2 :P)


baru je siapkan consent form untuk clinical research
ingat nak terus anta je kat academic office
malas nak tunjuk kat supervisor
kalau tunjuk pun, bukannya dia paham BM
supervisor aku bukan org malaysia
cmno??..


lepas exam, terus keluar dengan ida untuk beli tiket bas
yeay!!!!
esok balik umah!!!

beli nasi uncle
aku cakap kat uncle, "uncle, nak makan banyak"
tu hint2 nak mintak uncle bagi lauk free namanya
tapi arini rezeki xde..
uncle x bagi lauk lebih
:P
bayar 5 ringgit dengan muka puas sebab amek ayam besar
hahahaha

makan depan laptop sambil tengok "PENSIL"
best cite ni
aku tau aku lambat tengok...
huhu


esok ada exam lagi
erk!!

flushed down 2 pills of paracetamol
i'm having headache
but i can't sleep

this feelings are killing me
i just want to get free..

aku baru je buat benda merepek kejap tadi

called mak aku dengan harapan nak mintak duit buat beli tiket balik kampung, sekali mak aku x sehat..
xleh nak cakap lama2
aku hanya bagitau yang aku ada hajat nak balik hujung minggu ni lepas exam

then, call pakcik aku kat klang
aku baru teringat yang aku dah call dia semalam
aku pun bagitau benda yang sama aku bagitau dia semalam
aku ada exam hari ni, esok dan lusa
dan aku juga menyatakan bahawa aku nak balik rumah weekend ni
aku rasa dia x dapat hint aku nak mintak duit kat dia...

call boyfriend mengadu yang aku nak balik tapi xde duit
pastu aku terus letak tepon sebab aku kata aku nak tido
(kan malam tadi aku xleh tido...)

call pakcik aku lagi sorang kat sabak bernam
dia macam tau2 je aku nak mintak duit
dia kata, "kan kakak dapat biasiswa.."
memang la dapat, tapi untuk sem ni x masuk lagi
dah la aku pergi indon last year
banyak pakai duit kat situ
scholarship lambat masuk sebab kitorang x anta result
camne nak bagi result kalau exam pun start tadi?...\
diorang x paham sistem kitorang kat usm ni
aku pun xtau nak explain camne
orang tu pesan, result keluar je terus fax kat dia
nanti diorang masukkan duit
rasanya dalam 3 minggu lagi kot baru dapat duit
huhuhu

aku memang tengah xde duit sangat2 ni
aku cuma nak mintak duit buat beli tiket bas pergi balik
harga tiket dah naik..xtau nak korek kat mana lagi


dah 3 bulan lebih x balik umah
aku sunyi kat sini....
homesick~~



abeskan rm 2+ utk call 4 orang tu tadi..
kedit tinggal singgit lebih
ada sesape baik ati nak tolong top up kan?...
huk3

i'm so freaking sleepy
i need my sleep
...............

just finished my lunch
i would say, no..it's not enough but just okay :P

i drank 2 cups of nescafe
and had 500mL of plain water supply
and yup, diuretic effect
haha

what was this all about?
oh yeah, exam
right
from 8 questions, i would say i confidently answered like 2 or 3 of them
blerrghh!!!
not enough
not confident enough

let's just pray i can do better this afternoon
ironically, i watched grey's anatomy instead or revising
that's real me during exam season
i don't know what's wrong with me
:P

i am kinda frustrated and annoyed at izzie stevens
why is she having sex with denny dueqette, the dead man?
i think she's hallucinating
poor alex...

ok, girl
let's move on
(to another episode of gre's anatomy)
((read : oral pathology/pharmacology/oral surgery notes))

buhbye~~

i could not sleep last night and i have exam at 9am this morning
let's just pray that i don't doze off while answering the questions
it's good that i managed to wake up early though
but right now, i'm having a headache
don't worry, not a big one
just the one you have when you are deprived of sleep

semoga semuanya berjalan dengan lancar
walaupun aku x habiskan baca nota
(nota memang xkan pernah habis baca pun..)

had dinner with 2 friends
one of them was so kind he treated us
we dined at cerana. it is a floating restaurant

think i ate a lot
maybe because i was super hungry :P

and we talked but most of the time i was only there to listen and observe
boys will always be boys
thus, making me felt like a cast out :P

satu benda yang x best masa makan kat restoran terapung ialah ketika orang berjalan-jalan semasa aku sedang makan dan aku rasa macam nak terkeluar makanan yang dah masuk perut aku
aku rasa tempat tu begoyang-goyang
damn...rasa berpinar dan loya
dan air itu sungguh manis
perut rasa bloated sebab makan berulamkan air
aish~

i've been taking my medicine and the phlegm still persists
even the cough is no longer there

oh, it's raining outside
how i miss the weather...

all i want is freedom




blurrrghhh!!
aku merepek
dush!



almost collapsed during aerobic class
rupa-rupanya baru aku sedar yang aku dah tak makan dengan proper selama lebih seminggu
aiyakkk~~

want to know what cause all these commotions inside of me?
(hearing murmurs..)
i get it. like you all care. yeah, right :P

i'm watching House MD instead of reading my ever piling and unfinished lecture notes
they are all stacked up nicely (or should i say ugly?) on my bookshelves

hey girl!!
wake up!!
it's not a honeymoon-ing time
duh~

what should i do to myself?
i'm thinking of cheating in the exam
but how?..
:P

plus, i've been missing the tranquility of nature
the sound of waves hitting the beach
the sound of water splash hitting the rocks
the sound of birds chirping
the sound of babies babbling
and et cetera, et cetera, et cetera...

i think i should just shut up and concentrate on the exam
and the elective
and clinical requirements
and my personal needs as well

pen off
*playing House MD season 4*
mind you, this is my second time watching this series
bleerrghhhh :P

About Me

My photo
sarcastic. hot-tempered. self-centered.