a journey of a starless night

serene. tranquil. peaceful.


wan mohd qaid irsyad
2 months old
sangat adorable dan tembam dan sihat




mohd akil farhan
sangat diam dan baik
kuat minum susu dan x banyak ragam



abang irsyad
2 tahun
sangat semangat dan sporting
senyum sangat lebar
mak long sayang dia
:)


kakak irsyad
4 tahun
sangat semangat dan kental
juga teramat lasak
dia yang buat kepala aku terhantuk kat tv
sangat ganas okayh ini budak
try la dukung kalau larat
:P


the cousins~

tengah hari tadi pegi makan kat nasi kukus zakini
missed klinik pagi ni
purposely x pegi sebab tau pedo patient xde
cuti sekolah dah abes
petang je aku pegi

amek lauk ayam goreng, paru sambal, ulam, tempoyak, sambal belacan
petang tadi tiba2 pening
aku rasa sebab makan tempoyak
pening2 pun, tetap gak minum nescafe
dah telan panadol sebiji
harap2 ok la..

sedang buat schedule untuk SRC
tambah pening lak jadinya nak susun sorang2 nye turn
huhu
ada satu orang male participant dari greece
sungguh pelik sebab setau aku greece bukan negara asia pasifik (kan?kan?)
tapi xpe, tunggu confirmation dari dia dulu baru buleh excited
hahahaha

bangun agak awal dan berjaya datang ke klinik
hari ni dapat 6 patient
aku puas
kena usaha lebih ni
hahaha

xD


good morning

have a good day ahead

:)

currently, i'm so into FT's song BENCINTA
like really really into it

hahaha

FT rawks!!!


this was taken back in 2006 when i was in second year
we had jamuan raya/deepavali for medical/dental students
i was the AJK persiapan tempat
aku mop lantai dewan okayh....

i made that crown and sash
buat sendiri pastu sendiri yang dapat

tak sangka lak diorang vote aku
(wahhhh...very the perasan mak nenek ni :P)

that guy is from medical school
we are not that close but heck, i don't care
kan FIR kan......
;P

we talked about things
things which are serious and make you think deeper
the ones which cause you to stop doing whatever you are doing just to reflect yourselves

why were we talking about these things?

it started off when i told her that maybe i am not good at what i am doing right now
it just feels so wrong sometimes when i don't know which way to go or whether i give good reasons
i feel inadequate and vulnerable
people don't see me as 'fragile' but rather they look at me and say, "this is an arrogant girl"
i admit i do look arrogant and stuff but deep inside i feel insecure
i don't express it because for me, it is better if i keep it to myself

i have this one thick wall which makes me so full of myself
i don't give a damn what people say about me
and she said, that's one good trait about you
and i kind of agree with her

one advise she gave me which made me really think of it is
"respect and love your patients as if they are your family. because remember, one day, God will ask you are you doing your responsibilities while on earth"
it struck me real hard

i have to promise myself that i am going to be better than i am now
i have to do this for my beloved ones
and i thank her for that
and i love her so much

roti + tuna + cheese + black pepper

hot nescafe

endless supply of movies

elective project has started
i wonder how i am going to find my sample
mmm......

within this period of time, i expect nothing more
if i am able to find half of the sample size before one week holiday, then i can breathe more easily

seriously, i am getting lazier each day
why?....
huhu



penat dan bosan
nak balik rumah
nak jumpa kawan-kawan lama
afif dah kerja dah pun....
dia janji nak belanja
kat mamak pun jadila...
huhu

kena bergerak pantas
harus bergerak pantas
aku dah terkebelakang sangat
lambat panas enjin
damn!!

xpe2..aku akan kejar gak



cam haram je kata2
:P

dah lebih kurang 4 hari kredit aku x ditolak walaupun selepas hantar bermacam2 SMS dan call bermacam2 orang
1sen pun x berkurang
x paham kenapa jadi camtu
tapi xpe..
aku jadi excited

:D


butterscotch cake
melts in your mouth~~



a shot of espresso
failed to keep me awake at night
:P



oyster baked in extra cheese
yummy~~

bertolak dari penang pukul 9mlm
sampai kb pukul 3.30pg
terus tido mati sampai tengah hari

aku mimpi kembali ke sekolah
sekelas dengan didie, bob, chober dan lain2 aku x kenal
cikgu math masuk
kami semua takut dengan dia sebab dia garang
pencil case aku ada kat atas meja guru
chober yang letak
dia campak pencil case tu ke belakang
terkeluar isi perut
aku pun kutip dan aku perasan ada barbed broach. aku pun xtau kenapa ada barbed broach
mungkin aku kena kejar laju2 requirement RCT

yang bestnya, aku sangat intim baik dengan bob
aku suka
hahahahaha
didie kena denda dengan cokgu math tu sebab masuk lambat
kena berdiri depan kelas dan letak buku atas kepala
buku pe?
novel paradise
aku pun x paham.....

3 biji donut big apple
aku suka yg belah kiri dan kanan
yang tengah2 tu kurang sikit






aku tengah bosan

bengap merupakan sepatah perkataan yang boleh menggambarkan budak sebelah bilik aku sekarang ini
sekarang dah pukul 1.42 pagi dan dia sedang mengetuk dinding kala malam sunyi

bodoh!!
kenapa tak buat awal-awal masa orang belum tidur?
atau pun tunggu jela esok siang
sah xde sivik
bengang lak aku

aku dah sound through tingkap yang terbuka luas
tapi makin kuat lak dia ketuk
ish..

aku senang sekali terasa hati orangnya
biasanya orang x tahu aku berkecil hati dengan mereka
mungkin kerana aku mempunyai stern look dan mungkin orang ingat aku ini jenis tak kisah
ye..memang aku tak kisah tapi ada masanya benda kecil pun boleh jadi isu
entah ye..







mode mengada-ngada malas nak pergi klinik

dengar kata harga tiket bas akan naik lagi
susah la camni....
baik naik flight kalau harga tiket bas sama cam tiket flight
masalah problemnya, mana ada direct flight kb ke jb
kena g kl dulu
nanti dari kl kena naik MAS lak sebab air asia hanya ada morning trip sajorr..
aku pernah balik raya naik flight
cuba teka bape aku kena bayar??












RM750

mahal sebab naik MAS la ni
masa tu mana ada promo lagi..
gedik gak nak naik flight
:P





aku tau ini isu lama
tapi sebab xde idea, maka ku menconteng gak di sini

About Me

My photo
sarcastic. hot-tempered. self-centered.