a journey of a starless night

serene. tranquil. peaceful.

i barely finished one lecture note today
owh, and we had lecture this afternoon
it was postponed from sunday to today
and yep, i attended the class
bagus tau..
sebab lecture penting. masuk exam
hahaha

i don't have the mood to study today
i did nothing except singing, and bloghopping and window shopping and etc
oh, yeah. i went to aerobic class with nurin
turned out it was belly dancing session
sumpah aku x reti nak buat belly dancing
kagum jap ngan makcik2 yang buleh buat
*salute*

around 9.30pm, i went to dama's room
we read magazines together, and cuci mata with window blogshopping
gedik2 nak beli kasut2 yang menarik tertarik kau memang da bomb
tapi telan air liur jela sebab masing2 tengah sengkek
huhu

and we made our own video clip too
hehe :D
xmo tunjuk sini...malu~~
we sang kukatakan dengan indah, demi waktu and cinta di ujung jalan
and we took photos (of course..)
and we ordered mcD because we were starved
erk!!

and we talked, and chatted and laughed and gossipped and stuff
we were super bored because our friends are enjoying their holidays at home
i am super jealous, okay...

wanna go home too...

can i have a wish list even my birthday is in july?
i know nobody will fulfill my wishes but i just want to share ;)

tan colored bucket bag
waist clincher
t-bar sandal
watch
perfume(s)
new wardrobe
new glasses

there's more but i can't think of them at this moment
i'm concentrating on my notes, okay
(bluffing :P)

penat (tapi x sangat...)
serabut (tapi x sangat...)
berdebar (hari-hari..)
susah hati (makin intense..)
ish...

lapar..
had lunch at 1.30pm
sekarang dah lapar balik
tapi nanti kalau tengok makanan, mesti jadi x lalu nak makan
huk3


nak ABC..
(gara2 ternampak orang makan ABC.duh~)

ahad dah exam
pagi tadi bangun lambat
dalam kul 10
breakfast, browsing (online shopping to be exact) and flipping through piles of notes

11.30am, pergi pejabat pandaftar sebab nak report kad matrik rosak
semalam xleh nak kuarkan duit
atm machine tu xleh nak read kad matrik
and sometimes, ada pintu yang xleh nak bukak guna kad matrik yang dah buruk tu
(kat usm ni, nak bukak pintu kena pakai matrik card)
terpaksa gak pergi pejabat pendaftar
kalau x, camne nak kuarkan duit?

bila pergi, ngadu la bla bla bla
dia x tukarkan kad pun, ntah pe dia buat
and dia soh try semula bukak pintu yang xleh nak bukak
alang2 dah kuar bilik tu, pergi terus bank islam
jalan kaki sajor...dokek bonar ngan usm
dapat atm kad baru
blerghh~~

lunch depan laptop sambil main word challenge kat facebook
buat benda bodoh dengan berjalan-jalan maya dia forever 21 dan terliur air liur dan getar hati sebab tengok banyak benda cantik yang boleh dibeli tapi tak boleh nak beli sebab takde duit
itu realiti ye tuan2 dan puan2

berjaya abeskan nota chronic periodontitis dan wound healing after periodontal therapy
sedang tengok2 (tengok saje ye) nota gingivitis dan aggressive periodontitis

sudah makan ubat
rasa cam dah lama x makan ubat
sedap rupanya ubat batuk tu ye
patutla sampai ada yang ketagih


ngantuk..

pergi klinik tadi. dengan dama
mula2 nak pergi poliklinik penawar depan balai islam, sekali ramai gila orang
x jadi la

pusing balik, nak pergi klinik dr fatah
dama kata, "macam x semenggah je.."

ke depan sikit, pergi klinik wakaf siku
dah lama saya tak pergi klinik sebagai pesakit ye, tuan2 dan puan2
maka, saya jadi kagum bila tengok registration dibuat hanya guna IC (muahahaha...jakun sungguh xD)
untung nasib, masa tu klink tengah kosong
terus masuk bilik doktor
eh, macam kenal la doktor ni
dia surgeon kat HKB

"assalamualaikum, doktor. saya student USM. saya pernah jadi student doktor masa posting kat HKB"
balas doktor, "tula, saya pun macam kenal awak.rajin study.."
(sebab masa tu gedik2 bawak masuk nota)
"next week ada exam la, doktor"
"kenapa ni?"
"oh, saya batuk2 dan selsema dah lebih seminggu. berjangkit dari patient rasanya. pastu kalau bangun pagi, mesti bersin non stop. malam baru reda bersin tu. esok bersin lagi"
"ada resdung eh.."
"ntah. ye kot"
"ada demam ke?"
"xde. saya ada tender lymph node" sambil tunjukkan tempat lymph node yang tender kat belakang leher
"sini saya tengok" dan dia pun palpate
"sakit ke?"
"x sakit sangat macam semalam"
"bukak mulut" dan dia pun halakan pen torch ke dalam mulut
"pharynx awak merah. tapi tonsils x inflammed. sebab tu awak ada lymph node"
"owh...."
"ada amek antibiotic x?"
"xde"
"ubat batuk?"
"xde"
"ok. saya bagi amoxycillin.mm..xpela. saya bagi erythromycin sebab awak mungkin ada hospital acquired. ubat batuk, zecuf and something untuk kahak tu eh" (sebab masa tu aku batuk dengan sangat hebat sampai sakit tekak aku)
"nak MC ke?"
"x payah la..memang tgh xde kelas pun"
"bagus. biar awak belajar"
"mana boleh doktor. kena bagi MC gak. kalau x, nanti saya infect patient saya.hehehehe"
tapi, xde pun MC tu. kan tengah study week skang ni...

kat kaunter, akak tu kata "ni doktor bagi harga ubat sebab student doktor.ni antibiotic, ubat batuk ngan ubat kahak. rm20"
"nasib baik ngaku student. dapat murah sket" dan aku pun bayar dengan senyum lebar
kejap sangat kot aku masuk klinik
hehe

i have been sneezing badly (and i mean, seriously bad) since this morning
non stop, i tell you
and the cough won't go away even after a week (degil xnak makan ubat batuk)
i want to go to klinik pelajar but then i realized that my kad pesakit is with nurul
she had my card after registering me for folder checking last week and i forgot to take it back
clever. clever

at 1.40pm, i could not take it anymore
i laid down trying to sleep and hoping that all the sneezing and coughing would go away
woke up at 3.15pm after receiving a call about my scholarship and
here i am, in front of my laptop with no sneezing (except runny nose :P)

ok..ok..
i will go to clinic tonight if things won't get better
it's for my own good, i know
like pn noorole mentioned at facebook
"susah nanti nak study.."
memang pun
padan muka aku
dah la diagnose aku ada swine flu
(mana pernah makan pork. tapi xtaula masa kat indon aritu ada termakan tapi x perasan :P)

ada satu tudung aku hilang few months back
aku sidai kat ampai
masa angkat tu, aku perasan satu tudung kaler pink xde
aku pusing ampai tu try cari tapi x jumpa
bongok punya pencuri
bukan sekali ni je barang aku hilang, dah banyak kali harta aku kena curi
memang x selamat la hidup ko pencuri

semalam aku g ampai nak sidai baju la kan
pastu cam kenal je satu tudung ni
telek punya telek
memang sah tudung aku yang hilang aritu

orang yang sidai tu ingat mesti tuan punya tudung ni dah x ingat tudung dia kan
pale otak ko
harta aku, mesti la aku cam
bongok!!

aku pun amek harta aku tu
tudung2 dan baju2 yang lain aku x rasa akan jumpa balik
xpela..
sesiapa yang amek harta aku tu, x lama lagi naik la ruam2 kat badan korang ye

tuned into exam mode in 1 week
struggles with notes, case reports and written proposal
my heartbeats speed up every seconds
taking stimulants non stop
damn!
i miss home..

aku jatuh cinta......
pada patientku siang tadi
he's charming and has long eyelashes
one look at him i know it's gonna take a long time for me to forget him (which means i'm seeing him more frequently than you think ;)

we talked a lot while i was examining him
the intimate distance between us made my heart flutters
my heartbeats sped up
and i started to sweat cold sweat
how i wish i could experience this feeling before...
:)

aku tanya rumah dia di mana
sebab tengok alamat, macam dekat je dengan usm
boleh pegi ni kalau ada free time :)
dia pun tunjuk arah
owh...

selalunya kalau aku prescribe ubat, aku suruh patient pegi amek sendiri kat farmasi
tapi demi dia, aku sanggup temankan walaupun aku ada kerja lain nak buat
ah..kuatnya cinta ini
jatuh cinta pandang pertama

namanya adam
tak sabar nak jumpa awak lagi
tapi saya ada exam lagi 2 minggu
maknanya, saya tiada klinik
xpe, saya boleh call awak nanti kan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
by the way, umur adam baru 5 tahun
dia sakit gigi
duduk je kat dental chair tu, dia kata
"adam nak tampal gigi ni"
wahh..berani sungguh budak ini
bertambah2 sayang la aku kat dia
aku ada tanya masa tengah tunggu mak dia tu
"sekolah adam kat mana?"
dia jawab, "mmm...ada kedai ni kan, gi kona pastu jalan terus pastu jumpa sekolah adam"
ntah, aku pun xtau kedai mana
hahaha
saje usik dia lagi
"umah adam kat mana?"
"mmm....keluar sini kan, pastu kona, pastu jumpa taman paduka, pastu kona, kona lagi, kona sini...dah"
owh....
seronok aku sembang ngan dia
tanya la dia, tengah hari makan pe
"makan nasi"
lauk pe?
"ayam masak pedas"
lagi?
"dah. tu jela"
:P

kat sekolah tadi belajar pe?
"baca. ngaji"
"kakak nak dengar adam ngaji la"
"A"
"eh. nape 'A' je?"(A as in alif di atas A)
"sebab cikgu ajar tu je"
"alif bawah x belajar lagi eh?"
"belum"
lor...

"adam gosok gigi berapa kali sehari?"
"lima"(sambil tunjuk 5 jari)
wah..aku dah start impressed ngan budak kecik ni
"bila?"
"pagi. petang. pagi pulak. pastu petang" (sambil tunjuk ngan jari)
"baru empat.lagi satu bila?"
pastu dia xtau nak jawab dah
alahai budak2...

dia datang ngan abang dia
abang dia buat treatment dengan my colleague
classmate aku ada bagi hadiah kat abang dia ni sebab buat treatment ngan dia
sekali adam tanya aku
"nanti adam dapat hadiah x? rusydi dapat hadiah aritu"
ah sudah..dia mintak hadiah pulak
"rusydi dapat hadiah pe?"
"pedang ngan sticker"
aiyakk..mesti hint2 nak pedang gak ni :P
aku cakap kat dia
"kakak boleh bagi hadiah tapi kena siap tampal semua gigi dulu baru kakak bagi eh"
dia pun angguk kepala...

batuk x baik2 lagi
camni la kalau dah start sakit2
lambat nak baik

semalam minum ice blended tiramisu coffee kat kopitiam ngan izzati
:P

tetiba rasa cam nak makan laksa
x kesah la laksa sarawak ke, laksa johor ke, laksa penang ke
tapi xmo laksam :P

tadi ternampak pic orang pegang botol coke
pastu gedik2 cam nak minum coke gak
dah terasa kemanisann coke tu lalu kt tekak

pasni kalau dama ajak kuar, nak singgah 7/11 la beli big gulp
*slurpppp*

i want to buy white dress
found it online
but not enough money
isk3

okay, let's get to the business
i have to finish up my written proposal
submission date : 7th may
problem is, exam is on 3rd, 4th and 5th
now, how should i do the proposal?
never done one
(sumer orang pun x penah buat. aku je kecoh2 :P)

i have runny nose and red-eyed
and been sneezing non stop

think i got it from my patient yesterday
working so close to your patient makes you vulnerable
and i am no exception

last night, me, nurin and dama went to tesco
they wanted to buy door gifts for CFCS project
aku pulak saje gedik nak keluar kan..

first stop, big apple donut
they wanted to eat doughnut
mulanya dama nak beli sebiji donut je
pastu, (aku panggil salesgirl jela eh) amek la paper bag kecik yg muat utk sebiji donut dan sumbatkan donut itu ke dalam paper bag
then, dama tukar fikiran, nak amek dua donut
and that salesgirl boleh pulak jeling style nak cari gaduh tu kat kitorang
nurin x perasan dia buat camtu
aku ngan dama pe lagi
hot la....
dan2 tu juga aku sound dia
"ASAL LAK NAK BUAT MUKA KAT KITORANG???"
dia buat dekk je

masa kat kaunter, dama sound lagi sekali
tapi through the cashier
that girl ada sebelah cashier
mata pandang salesgirl tu
"ASK YOUR FRIEND TO BEHAVE OKAY. WHERE'S YOUR MANAGER?"
cashier tu, "YE KAK. MAAF KAK"
ada lagi dialog2 carik gaduh yang aku x ingat

salesgirl tu boleh buat muka x bersalah
boleh lagi dia sambung menjeling kat kitorang
nak aje aku tangan kan muka mekap tebal 4 inci tu

kitorang mauk kedai ko tu, bukannya buat muka masam nak cari gaduh
kitorang nak beli donut je pun, senyum2
kan customer..layan la elok2
biasa la ada customer yang x tetap pendirian (macam aku)
kejap nak satu, kejap nak dua
bongok punya perempuan
bitch!

selamat pagi semua~

after kb mall, we went to pcb
haven't been here since AGM in august last year (if i'm not mistaken)

cantik dah air laut kat pcb tu eh
dah x kotor cam dulu

beli aiskrim roti dan hujan turun renyai2
pastu, kitorang pun masuk la kat dalam kedai makan

i ordered nasi goreng kampung
they wanted to eat crabstick, squidball and those things they sell

bila benda alah seafood yang diorang order tu sampai
kitorang pun makan la kan..
aku pow sket :P
ada diorang beli sotong
seksa ko nak kunyah sotong tu
macam kunyah getah
ntah bila punya sotong la agaknya
huhu

petang tadi, my cousin yang keje kat tanah merah call ajak kuar pegi kb mall
saje jalan2 la
aku pun ikut jela..
memang ada niat nak membeli barang2 sikit
sabun basuh dah nak abes, handwash pun tinggal sikit je lagi, nak beli nescafe, and air freshner dah abes

kita pun pegila kb mall
ramainya manusia arini..
masa nak turun escalator dari parking atas, ternampak la kanak-kanak (kot..muka cam budak-budak tapi orangnya tinggi-tinggi la gak) shuffle
aiyoo diorang ni..

bila sampai kat 2nd floor tu, punyalah ramai orang, pastu ada orang memekak
ada pe ntah kat bawah tu
pastu ada pulak orang buat audition (agaknya la)
aku nampak kat board tu diorang tulis "pilih kasih"
pehal lak pilih kasih?
x paham aku

seriously, these people kan...
especially the school kids. they dressed up ala fashionistas
but not even close
me and my cousin cuma mampu geleng pale dan senyum simpul je
i don't mind if you want to dress up or whatever but please, don't wear those sunglasses inside a building esecially when the weather outside was cloudy
pebenda yang silaunya dik??...
and the guys, lose that coloured skinny please
it's an eyesore. and i'm being honest here

serabut seyh dengan diorang ni
macam2 fashion aku tengok
x paham aku
ada lagi satu laki ni yang buat aku cam nak pengsan bila aku kuar dari booth celcom
boleh pulak dia bersidai kat palang mengadap kedai celcom tu dengan gaya rambut macam sarang tebuan
oiii!!dah bape lama x shampoo??

masuk dalam pacific dengan niat nak beli barang2
dalam tu pun ramai la orang nak beli barang2 gak (xkan nak susun barang kat dalam tu pulak kan..)
ada satu tempat tu
jalan tu memang sempit
masa tu ada satu family dalam 4 orang berenti tengah2 jalan sebab diorang nak beli marigold ke ape tah
aku kat arah barat daya diorang (amek ko aku apply geografi kat entry ni)
i was trying to make my way pass them
aku ada manner kay
aku mintak izin "tumpang lalu ye.."
and then, there was this one couple tengah pegang tangan
ni yang buat aku bengang kat diorang
"BOLEH X KORANG LEPASKAN TANGAN MASING2 KEJAP KAT TEMPAT YANG MAHA SEMPIT NI?AKU TAU LA KO ADA BOYFRIEND/GIRLFRIEND TAPI BE CONSIDERATE LA SIKIT KAN.BUKANNYA AKU NAK CULIK BOYFRIEND KO TU."
apela salahnya lepas tangan jap, pastu sorang jalan dulu, sorang lagi ikut kat belakang
aku tangankan jugak orang yang camni tau
tempat dah la sempit, nak gak jalan sekali berdua cam jalan tu highway 3 lane
pale otak korang la....

we celebrated nurin's birthday last night
we shared our money to buy her dinner
sorry darl, no present from me this year---> no money la~



birthday girl





i love my RED clutch~
<3


jeles ngan makcik mehrul ni
dia dah nak abes
aku ada lagi setahun (insyaallah...)
huk3


things we do best
camwhoring~

okay, now i look like a very big fat girl among these 2 wacko
though in real life, i might look bigger
:P


red clutch pun nak enter frame
silakan...


while waiting for the light to turn green
and orang dalam keta sebelah tengok kitorang pelik semacam
:P



makcik ni suka pose ayu
nyampah!!
xD


i slept early last night
actually, i didn't want to but disebabkan aku menggodeh laptop atas katil, maka secara x sedar, aku pun tertidur
tu yang kes tiap2 malam tido awal :P

yesterday, me, izzati and lek tuan planned to go to the ward to clerk case
we promised each other to meet up at 9am

and this morning, i tried to call izzati but she didn't answer it
sah, x bangun lagi
oii, makcik..wake up la!!!!!!!!!!

then, i called lek tuan
same thing happened
"aa...i x siap lagi la.i baru bangun je ni.9.30 aa.."
blurrghhh..

and at 9.30am, lek tuan called me
"kita pegi petang ni boleh x? pukul 3 ke.pagi2 camni susah la..dah la semalam busy dengan presentation"
"jap2..bukan u ke yg kata pukul 9 kita jumpa.u xnak tunggu i sebab i bangun lambat"
"hehehe"

i have a vision that izzati is still in her bed dreaming about some hot guys in tights with bulk of muscles and running along the beach with sunglasses on and wind tousles his hair
oiiiiiiii~~~

i found this baby online
i want it! i want it! i want it!




ada sesape buleh bagi x?
*wink*wink*

today, i am going to present my research proposal
want to know what my topic is?

" A Study on Dietary Pattern of Children Aged 6-12 Years Old With Low and High Risk for Dental Caries "

mm...as usual, i slept early last night
woke up late
:P

have to modify my presentation before showing it to the supervisor
my other friend has finished hers
malu seyh~
:P

i will be presenting mine at 2.55pm
it will be a 5 minutes presentation
bukannya dia kasi markah pun
just want to make sure the study is feasible to us for us to do within 3 weeks time
........

mentang2 la assistants are exempted from clinic, aku langsung x jejak kaki tengok partner aku buat keje
aku memang kejam
:P

tapi, aku bertungkus lumus (this is an exaggeration okayh~) buat proposal
dan juga OP assignment
huhu

banyak la pulak kena alter untuk presentation esok
untung la present belah petang
xdela kalut sangat (kot..)

pagi tadi hujan
dan aku ada mode malas nak bangun pagi
aish~~

berkampung di CAI lab untuk buat proposal
x siap2 gak
x reti nak buat..
xtau nak cari sample size
huhu

mengumpat seorang lecturer dengan classmate
slow je suara kitorang
sekali lecturer tu masuk CAI lab gak
nasib baiklah by the time dia masuk tu, kitorang dah abes bercerita pasal dia
hak3
xD

makin frequent lak rasa berdebar ni datang tiba2
sakit la dada camni...
jantung rasa cam nak meletup

hyperthyroidism ke?
tapi xde pulak berat aku turun kalau aku ni hyperthyroid

panic attack?
mungkin la..

seriyes sekarang ni tengah palpitations
padahal tengah buat proposal je
aaaa......

i had paediatric dentistry exam this morning
i didn't read anything the night before
just slept through the night
:P

basically, i just tembak the answer
huhu

then, the deputy dean announced that assistants are exempted from clinic
yeay~~~~
but of course i have many things to do lah kan...

went to see my supervisor for elective
giloss banyak nak buat

had oral pathology session in the afternoon
we had colouring class
lalalala~~~

there's one thing i should do before next month
proposal for graduation night
aiyak~~

i tried to duplicate izzati's model
but due to my stupidity, i hampir2 rosakkan model dia
muahahaha
xD

i presented my case to the supervisor
alhamdulillah, i managed to answer all questions
markah pun ok la
yeay~~

malam ni nak sambung kaler2 lagi
dengar kata log book kena hantar esok
bongek seyh...

dan nak buat juga elective proposal

oh, baru je dapat tau prosthodontic assessment is in the form of case write up
mesti nak kena submit next week
and next week jugak ada folder checking
not to mention graduation night meeting

saya kena TABAH
u go girl!!!
(poyo jek :P)

aku sedang pulun melukis gamabr-gambar histology untuk oral pathology yang sekian lama tertangguh
gara-gara mendengar berita buku log patut dihantar lusa
:P

i'm so very hungry at the moment
there's nothing satisfying to eat
instant noodle only with white coffee
mmm....

baru je bangun ni ha
tido kul 8 malam pas maghrib
ngantuk sangat2
gara2 tidur lambat malam semalam :P
terkejut aku sedar2 je dah pukul 12
huhu

i was doing my presentation when someone SMSed me
it was almost 1am
she asked me out because she had nothing to do
i said 'yes'
and we went to kopitiam
it was 1.30am
kb kopitiam close at 2am
belasah jela...
lepak setengah jam
then she sent me back to my room
and good nite~~
while i continue to do my work
:P





i blinked my eyes several times before actually getting up from bed
when i looked at the clock, "oh, it's already 11.30am. nice..better get something to eat"
thus, i took my shower and menyumpah seranah budak 1st year yang mandi kat jamban itu
ngok sungguh

went to cafe and ate there, alone (bak kata alep, loser :P)
i ate slowly and later, i was joined by nazirah and ain
we talked and chatted because i haven't seen them for a while

got back to my room few minutes after azan
dama called and asked me whether i wanted to go to tesco
i said, "boleh la..." because i knew that there would be no electricity for 3 hours
the people from jabatan pembangunan were redirecting electricity to the newly renovated lab at ppsk (if i'm not mistaken)
i quickly printed out few journals so i could read them while waiting for dama and mehrul did their shopping

i sat at secret recipe (yup, alone...) and read the journals for my research
i ordered ice blended mocha espresso and chocolate cheese cake
haha
best la pulak lepak kat situ..
sejuk je
tapi bising la...




printed journal with yellow highlighter
................................


mehrul and dama joined me one hour later
and guess what?
i ordered another menu which was my dinner
hehe
banyak sungguh aku makan hari ini







lucky for me
i managed to read 2 journals in one hour
at least i know what i should cover in my research
.........

last night, went out with dama and mehrul
my only reason was to bank in money for a bag i ordered through blogshop :P
i forgot my maybank2u password (it's a good thing actually, or else i'll use up all my money :P)

found out all the cash deposit machines in kb were not working
wth??
last resort, i transferred the amount to third party
huhu

before that, we went for dinner at telipot
borak2 and gossiping

from the bank, we wanted to have a cup of coffee
then, i drove to d'klasik in front of usm
when suddenly, we had problem with the car
the alarm was blinking without making a sound
we were like , "huh..what happen?"

then, there were 2 guys trying to help us
one of them asked us, "bakpo tu?"
mehrul answered, "xde pape"

i quickly asked them to get into the car and went to somewhere else
few minutes after we were in the car, i thought the guys just blah
but when i looked into the side mirror, they were still there waiting for us to get out of the car
shit!!
sempat kenyit mata kat mehrul
bengong sungguh

i quickly made a u-turn trying to get out of that place
they made fun of us by blocking our path
oh how sweet of you
cam haram je
nasib la ko x buat pape kat kitorang

then, we went to hayaki cafe in kb
and lepak2 there till 2 am
hehe
we spotted a skyline and mini cooper
tapi x nampak la sape yang bawak
diorang pun lepak kat hayaki tu gak
ish3

i had exam just now
didn't know what i wrote on the exam sheet
i forgot everything i read
*blurrgghh*



this one is not related to the topic
am i a loser?
i wonder.....

sotong kurita



budak 2 orang ni memang xleh dok jauh


nurin makan guna penyepit jek
:P


ye..
sila betulkan tudung and supaya tidak termasuk dalam sup
:P


laksa yang pelik


melimpah ruah




nampak kabus tebal pagi ni kat kampus pukul 7.30pagi
nyamannya rasa.....

woke up in the morning when my mom gerakkan aku dari tidur
bestnya nikmat kena kejut ngan mak
:)

then, i did breakfast (hot nes je pun...)
makan roti dengan cheese
when my mom saw that, she said, "macam masa kecik2 dulu. suka sangat makan cheese"
hehe

got ready for class at 8
walked to class and waited for my turn to present
haha
i had to do it again
:P

suddenly, my partner said, she wanted to go to clinic because she had rashes all over her body
owh..ok
after a while, she showed me a piece of paper in her hand
an MC letter for 1 week
erk!!
kena kerja sorang2 selama seminggu
kelam kabut carik patient
naseb baekla jumpa....

had lunch with mommy
i seldom have lunch but since mommy is here
why not?
bought her nasi kerabu
and we ate together in my room

went back to class, i didn't know that we had lecture at 5.30pm
i was like...huh?
camne ni? nak anta ibu balik pukul 7
sempat kot....

and i thought the class ended at 6.30 but the lecturer dragged it till almost 7.30pm
mommy pitied me
"hari2 macam ni, bu...dah biasa"
and we rushed to the bus station

sedihnya masa nak anta ibu balik
bila lagi ntah dapat cuti lama2
ish....

merak sedang mengawan ke?


merak xde kaler
suci je nampak


pink roses


white rose


cocktail pudding


peach pudding

i brought ibu to pasar khadijah
she wanted to buy serunding

before that we had lunch at nasi ulam cikgu ibrahim in pengkalan chepa
kami makan dengan lahapnya
lapar dan dihidang dengan masakan yang sedap
*slurppppp*

nazeef, kitorang makan ikan keli goreng yang sama panjang dengan tangan aku, ulam-ulaman yang banyak, 1/4 ayam goreng, sayur lemak, belacan campur tempoyak dengan budu
ko jangan jeles lak eh
:P
siap buleh amek nasi sepinggan lagi
muahhahahahaha
semuanya rm18 saje
:D

then, we went to pesta flora next to the kedai makan
she wanted to see orchid
layan jela..

gerak ke pasar khadijah
tengok2 kain tudung kat tingkat atas sekali
aku dengar dialog yang sama je
"cari gapo tu?masuk la..murah2 ni"
berkenan pulak dengan satu kain sampin ni
rm 250
sama harga dengan batik aku beli semalam :P
ingat nak amek
owh..xleh pulak nak dijadikan kain baju kurung
aish~~
belikan untuk boyfriend buleh?
lalalalala~~

turun tingkat bawah untuk beli serunding daging
kitorang nak cari yang pedas
sebab kalau selalu yang aku bawak balik tu, pedas dan garing
yang tu aku order je
malas nak keluar carik sendiri
x sempat dowh..
tapi sebabkan mommy is here
bawak gak la
pusing la seluruh tingkat tu nak cari yang pedas
memang kelantan sungguh la
manis2 ko serunding daging dia

pastu, dua2 dah ngantuk yang amat
buat keputusan untuk balik ke bilik
dan kami pun tidur hingga ke petang
:P

malam keluar dinner kat new horizon
(makan lagi...)
order siakap steamed in kapitan sauce, kerabu dry cuttlefish with mango, kailan goreng ikan masin ngan fried prawn with butter
ada dessert gak; peach pudding and cocktail
kenyang sangat.....

esok mommy nak balik dah :(

i am having jaw pain
don't know whether it's because of the joint itself or the muscle
i realize that i've been clenching my jaw the entire day
like i'm under stressful condition

and i can feel my facial muscles contracts too much today
because of all the smiling and laughing

am i a bruxer?
and i am very sure that i am stressed out
this psychological problems of mine have to be treated
or i'll end up having major depressive disorder

i have case presentation this sunday
haven't prepared anything yet
aish

i have to see my supervisor for elective
haven't prepared anything yet
abstract submission is within 2 weeks
aiyakk~~

i have oral health exam this thursday
haven't read anything yet
shoot me

i have to draft for intervarsity sports carnival for dental schools
haven't outlined anything yet

i have to plan for hiv/aids awareness campaign project
haven't properly laid it yet

sounds like a very gila kuasa punya perempuan to me
semua benda pun nak buat

my mom is here with me in my room in campus
she arrived from jb this morning
went to fetch me at bus station and had breakfast

spent our day at rantau panjang and pengkalan kubor
bought this and that
hahaha

had dinner in pengkalan chepa
then, i brought her to wakaf che yeh
we walked through the throng of people
bought tudungs, brooches and batik(s)
:P

sent her back to campus
she was tired after all the walking and shopping
i was out again with my friends for lepak2

met odit at the kopitiam
he is one funny guy
asal boleh je ko ye...

my dream is to be a successful woman
i imagine myself to sit on my corporate chair in my spacious office which is at a skyscraper building somewhere in a big city

i seldom think of becoming a doctor when i should (because i am in this field..)

but one thing for sure, i would be able to get a good grip on my dream
:)

pergi kelas dan menumpukan perhatian
tetapi lupa semua yang diajar selepas habis
muahahahaha

i had patient for perio session this morning
on examination, i found out he has periodontal abscess
when i pressed the abscessed area, pus came out from pockets and damn..
it was smelly that i had to hold my breath

o gosh...

i warned the patient to take care of his mouth
or else, all his teeth will come out

he didn't even realize that the area was abscessed
gross..
huhu


it's raining heavily
makes me wanna sleep
........


About Me

My photo
sarcastic. hot-tempered. self-centered.