a journey of a starless night

serene. tranquil. peaceful.

woke up this morning with heart beat rate of 120/min
sit in front of the laptop and finished up the case presentation
i am a lousy leader
kesian adik-adikku
maaf ye...
kakak kamu memang begini

counting the seconds
have class at 10
daa~~

last 2 days, i had to present a so called "projek lestari" to a panel
i was not prepared for that
i thought i was going to share it with other ydp
sumpah merepek
lantak la

yesterday, i had a meeting with the committee for sukan rakyat
i totally handed the task to them
biarlah diorang nak buat macam mana pun
x larat dah nak fikir

just now, i had another meeting with the TNC HEPP
dia memang boleh bagi lecture
it was interesting but since it dragged to late hours, i could not tahan
i had to prepare case presentation for tomorrow and seminar this sunday

right now, i am preparing the case presentation
xtau nak goreng pe dah
pening kepala....

baru sahaja balik dari tasik pergau
kami ber'camping' 2 hari 1 malam
tempatnya cantik tak terusik dikelilingi air tasik yang hijau

sekarang ini, kulit mukaku sangatlah terbakar
pedih yang amat
belum pernah lagi 'sunburned' sampai macam ni
sebab aku ini susah nak sunburn
uuu...pedih2

mau tidur la
esok saja sambung cerita


muka happy2~~
x sabar nak berendam
:D


meh angkat barang dan panjat tangga
bakul pink tu aku beli semata-mata sebab nak pergi picnic
dan aku buat itu sandwich dan roti telur yang best tu
aku semangat!!



pelampung itik itu comel
;)



macam mana nak panjat and bawak banyak barang eh??



sebelum naik singgah beli satay ikan dulu
lama seyh x makan benda alah ni
pakcik ni berjaya pujuk aku beli satay dia 3ringgit
padahal aku nak singgit je



benda alah ni berlaku hujung minggu lepas
aku lah yang jadi mastermind
kes dah lama x pergi main air walaupun aku x reti berenang :P

semangat aku siap2 barang the night before
masak sampai pukul 2 pagi
plan nak bertolak pukul 8.30 pagi tapi aku terlajak tidur
dan bangun pukul 8.45 pagi
dengan kelam-kabutnya aku pun siapkan sandwich dan pack barang dalam beg dan bakul
singgah dulu beli nasi lemak sebab x kuasa lah kan aku nak masak berat2
orang kafe xmo amek order aku
aku order nasi lemak untuk 8 orang makan, terus diorang reject order aku
cett!!

perjalanan dipenuhi dengan lawak bangang dan gelak ketawa
xD



i present to you SYED MUHAMMAD!!!!
budak kecik yang sangat petah dan keletah
hehe

hampir give up
letih..tak larat..berat..

xpe..masih lagi mampu pujuk hati
..................................

aku bagi nombor telefon aku supaya aku senang nak contact patients
tapi yang jadi rimasnya bila diorang tak reti nak respect private life aku
hantar message pukul 1 pagi
bengang la aku

aku bagi appointment tak pernahnya nak datang on time
sekarang ni tau pulak nak paksa2 aku bagi appointment kat dia
nak esok lak tu
sakit gigi katanya
pergi jela mana-mana klinik gigi yang dekat
tak payah susah2 nak datang klinik tempat aku buat kerja yang jauh ni
aku sangat bengang sekarang ini

today, i had pedodontics session in the morning and afternoon
for morning session, i had adam as my patient
he is still as cute and as chubby as before
i told him that i adore him
hehe

i didn't expect to do extraction on him
but considering the symptoms he had, there was no other choice
extraction was the perfect solution

so, i told him that i was going to remove that bad tooth
he was okay at first
i gave him local anaesthesia
he sat very still and didn't complain of pain when i inserted the needle
after few minutes, when i wanted to extract, suddenly he said he didn't want to extraction today
he requested to remove the tooth tomorrow
i was, "huh?dah kena inject baru kata tak nak cabut gigi ke?"

and i spent almost 30 minutes to convince him
we were looking for his brother at the waiting area but he was nowhere in sight
i called his mother and told her the situation
his mother asked me to remove the tooth today
then, adam wanted to talk to his mother
i called her again and let him talked to her
at last, he agreed

less than 5 minutes, the tooth was removed in one piece
and he didn't cry a bit
that makes me love him more
;)



and for afternoon session, i had hazim
same thing happened
i didn't expect to do extraction but i had to
the child wasn't prepared when i told him that i was going to remove 3 of his teeth
he was okay at first
when i was done with restoration of his other tooth,

hazim: kak, cabut gigi lain kali boleh tak?
me: eh, kenapa?
hazim:sebab gigi dah banyak kena cabut
me:oh, okay.hazim nak cabut bila?
hazim:khamis
me:khamis minggu ni ke, minggu depan?
hazim:minggu depan la
me:okay :)

i gave him the power to decide for himself
it is at their age they learn how to take control of their decision
by the way, he is only 11 years old
:)

bangun pagi saja, terus kemas katil dan mandi
seha datang kejutkan kami
dan aku buatkan mereka sarapan

roti gardenia, cheese, black pepper, scrambled eggs, and chilli tuna
sedapnya...
aku memang rajin buat sarapan
hehe

hari ini aku sendirian
kawan-kawanku semua keluar
aku sengaja tak mahu ikut
aku ingin bersendirian
sudah lama aku tak bersendirian

langit gelap sedari tadi
oh..mahu hujan rupanya
alhamdulillah....
aku gemar begini
menghabiskan masa hujung minggu bersendirian dengan cuaca yang dingin

bliss~~

semalam aku sangat marah pada seseorang
mujur aku tidak meninggikan suara
moga-moga orang itu faham situasi aku
sudah dua kali orang itu melakukan sesuatu yang sama
aku jadi sangat bengang
bengang amat
sampai mukaku jadi merah kerana tahan marah





ada ketika aku jadi tidak mampu untuk tahan amarahku
dek kerana terlalu banyak yang dipendam
sampaikan orang yang tidak bersalah pun jadi mangsa
sabar wahai hati
sabar...

sejak bukak sekolah, hari2 tidur awal
tidur mati pulak tu
gembira je hati aku bila bangun pagi
hehehe

seronok kat tempat baru
sebab chair aku ada terletaknya barang2 yang diperlukan
x payah gerak jauh2

dan nama aku juga yang selalu dipanggil-panggil oleh staff
alahai....

nak kena jumpa dean ni
jap lagi la
:P

pagi ini bangun awal
semalam tidur dari petang sampai pagi ni
itu pun pip yang kejutkan
kalau x, mesti sambung tidur terus :P

buatkan pip sarapan
ala...simple je
roti dengan cheese dan hot nescafe
best ada kawan teman sarapan
:)

ada klinik pagi petang
penatnya.....

hari ini start sekolah
saya sudah cuti 2 minggu
rasa macam malas dan takut2 mau ke sekolah

balik dari sekolah, saya terus tidur kepenatan
apabila terjaga, saya rasa penat dan mengantuk sangat

dan sekolah saya telah mem'block' diari alam maya saya
saya tidak boleh membaca kembali semua tulisan saya
saya hanya boleh menulis

tidak mengapa
mungkin akan ada yang memberontak
saya hanya melihat dari jauh

oh ya!
sudah lama saya tidak membuka youtube kerana youtube juga diblock
jika kalian ada letak youtube link, ketahuilah sesungguhnya saya takkan dapat melihatnya

saya tidak faham mengapa mereka mem'block' diari alam maya ini
saya sedih
ini tempat saya menulis dan merepek
*mengeluh*


semua pun nak kena 'block' ke?

hari ini students check in hostel
keluar bilik pagi2 dah dengar suara orang lelaki
eerrrghhhhh!!!!!!!!!!!1
angkatlah sendiri barang-barang tu
aku angkat sendiri pe barang-barang aku

makin ramai la pulak kawan2 masa sekolah yang dah kawen
terkejut aku
tah bila kawen pun aku xtau
huhu

xpela..
congrats tasya
:)







ahad lepas, kami dua beradik bergerak ke zoo melaka
dengan beraninya aku merempuh highway tanpa mak aku
huhu

bila sampai, dah pukul 2 lebih
binatang banyak tengah tidur
singa pun menyorok belakang tembok
ish!aku mau tengok kamu la singa...dan harimau

bersungguh-sungguh aku jalan kaki pusing zoo
dan akhirnya berjaya
yeay~~

memberanikan diri masuk bandar melaka
wahh!!
tak sesat
yes!yes!

balik rumah terus pengsan
owh..berlumba kereta dengan apek kat highway sebab dia tak bagi aku potong kereta yang dia pandu 90km/j
hampass!!


ini tauhu goreng


yang ini pula lontong kering
(patutnya ada rendang daging tapi dah habis pulak rendangnya :P)

hilang kempunan dapat makan lontong kering
saya suka sangat!!
lontong kering itu best~~
tak suka sangat lontong basah
hehe
gedik
xD

the three of us went window shopping at Tebrau City
i don't have the cash so i just watched them bought things *jealous*

oleh sebab that was my first time driving to jb (ye..sila gelakkan saya), ada la 3 kali salah masuk jalan :P

keluar seharian dari pagi
mula2 ke pejabat tanah (wahh...aku sangat x kaya okayh)
then, ke rumah pakcik sebab anak dia nak masuk uitm (aku terpaksa bagi kata2 semangat padahal....)
lepas tu baru gerak ke jb
mak aku pun layankan je kitorang 2 beradik
remaja la katakan ..... *wink*


aksi mak dan anak
orang lalu lalang buat x heran jek
:P


lawa pulak toilet dia


aksi nyampah
xD


love..love..love
<3

ye, saya sedang minum air mangga

pergi melencongkan diri ke batu pahat melawat kawan lama
persahabatan bermula dari ibu bapa *chewah*
(ada cerita di sebalik ayat sebab tu aku tulis camtu :P)

bergerak selepas zohor
sampai dalam pukul 3 lebih
bercerita macam2 dan menganalisis muka masing2 *hak3*
ni kes dah lama tak jumpa
seronok la lepak dengan auntie ida
share cerita dengan mak aku yang sama2 kena ngorat laki orang
laki orang tu memang tak sedar diri
aku menyampah sama laki orang




About Me

My photo
sarcastic. hot-tempered. self-centered.