a journey of a starless night

serene. tranquil. peaceful.

it's thursday and i have no class today
initially, i thought of joining the 4th year for their lectures but as usual, i woke up late
lame excuse from me, the lazy ass :P

i have been having sore throat for the past 3 days
it's getting better i think but my voice is still serak (don't know this word in english. LOL)

i have prepared a schedule for professional II which is in 3 months time
i am hoping that something knock me on my head so i will start to do my revision
like so seriously do my revision

but i am still worry about my requirement
oh...i need bridge work case
and my patient for crown is always outstation :(
i am thinking to find another patient for post and core and PBM crown
jahat la patient tu :'(

sudah kembali ke kampus yang banyak duka dari suka :P
walaupun hanya 3 hari berada di rumah, itu sudah cukup untuk mengembalikan keriangan di hati
tapi sebenarnya, tak cukup 3 hari pun
sampai2 johor je hari rabu tu, tengah hari terus ke klang
bermalam di rumah pakcikku dan ke shah alam keesokan harinya
pulang ke johor petang itu juga
dan semalam, naik bas ke kota bharu pada pukul 9 malam
oh ya! sultan johor mangkat (innalillahiwainnailaihirajiun....)
dan ketika keluar dari terminal larkin, nampak kereta dan polis berderet di hospital pakar puteri

esok tiada kelas hanya persiapan untuk school oral health day
seminggu ini tiada kelas hanya sesi beramah mesra dengan pelajar tingkatan satu
semoga hari2 mendatang akan lebih bermakna dari sebelum ini
amin....

first paper down. 2 more to go
one in the afternoon. short answer question
what should i write in the essay paper?
huhu

berdebar-debar 2, 3 hari ni
dari semalam lagi dah mula restless macam orang amik dadah
x boleh nak duduk diam
sapu bilik la, mop lantai la, basuh baju la
pukul 10 malam baru la betul2 baca buku
apa nak jadi ni. aish~





to fiey and friends, good luck to us
may Allah guide and bless us
amin..

makan dan tidur itu memang indah
lebih-lebih lagi kalau tak perlu memikirkan apa yang patut dibuat esok
bangun pagi dan terus sahaja buat apa yang terlintas di fikiran
tapi itu tidak terjadi kepada diriku memandangkan exam akan berlangsung selama dua hari iaitu pada 18 dan 19 hb Januari
makanya, setiap kali celik mata, pasti akan terlintas mahu baca tajuk apa pula ya hari ini?
wuwuwuwuwuw~~
mahu menangis sudah bila menyedari yang nota belum dibaca itu masih banyak dan tinggi lagi timbunannya

oh ya! teruk aku dimarahi oleh lecturer di klinik 2 hari lepas gara-gara tak tahu bagaimana mahu prescribe paracetamol
aiyak!! disaster sungguh
uhh~

selepas ini, aku mahu menjadi seorang yang fokus dan tekun mengulankaji pelajaran
ye. itu amay klise. tapi, biarkan saja aku begini :P

aku perlukan doa kamu semua semoga aku berjaya mengharungi peperiksaan minggu depan
semoga aku lulus ya~
amin...

i am in desperate need of bridge. really need it
i have 12 more weeks to go before my clinical year ends in april
i don't even know whether i can sit for my professional exam or not
things are going in haphazard manner
i need to focus on my mid term exam first before i focus on other things
focus farha!focus!

muhammad has entered tadika!!!!!
gave mother a call just now and he answered
rupa-rupanya semalam dia menangis lepas mama dia tinggalkan dia kat tadika
hari ni xnak pegi sekolah dah. dia tipu aku kata pergi sekolah. huhu
esok dia suruh mak aku hantar dia pergi sekolah
tadi pergi rumah nya'i, dia curik guli getah adila, sepupu aku.
selamba dia je

oh owh..hari ini sangat hectic
malam tadi, patient call bagitahu x dapat datang klinik pagi ni sebab dia ada kat kuantan
melepas nak buat root planing
pagi ni share patient dengan jun. tapi kesian jun sebab tiba2 aku kena shoot OPG dan scaling dulu sebelum extract root stump dia :P
nasib baik ada patient lain yang nak cabut gigi

petang pulak, tiba2 ada walk in patient nak repair denture
denture patah dua sebab terjatuh masa gosok gigi
berlari pantas nak siapkan denture sebab pukul 3 dah ada patient menunggu
setengah jam dia tunggu. bukannya nak bagitahu dah sampai
kesian pulak kena tunggu lama
berjaya membuat tampalan dalam masa 45 minit which was a record for me
pukul 4.15, issue denture yang dah siap repaired
bagus! satu pencapaian yang hebat untuk aku hari ni
:)

kena prepare script untuk debate
alamak!!
sialolithiasis and sialadenitis belum baca lagi
ortho lagi pagi esok
huk3

About Me

My photo
sarcastic. hot-tempered. self-centered.